Fattiga riddare fyllda med hummerkokt lök som toppas med västerbottenmajo, hummer, citron och gräslök. En ultimat start på festmåltiden, stor som liten!
Majonnäs (gör egen eller använd din färdigköpta favorit)
Västerbottensost
Surdegsbröd (satsa på ett riktigt bra!)
Pannkakssmet
Gräslök
Citron
Så här gör du:
Plocka köttet från hummern och ta samtidigt tillvara på spadet. Spara båda delarna till senare.
Skär gul lök i skivor och stek i smör på medelvärme i cirka 20–30 minuter. Addera hummerspadet, en skvätt vinäger och salt. Låt puttra vidare på låg värme i ytterligare 5–10 minuter. Låt svalna och spara till senare.
Blanda majonnäs med finriven västerbottensost.
Skär surdegsbrödet i 2,5x5 cm stora bitar (skär först en 2,5 cm tjock skiva, skär bort kanterna och skär sedan 5 cm långa "rektanglar"). Klipp eller skär en tunnel genom brödet (från ena kortsidan) och fyll tomrummet med löken. Doppa brödet i pannkakssmeten och stek i smör på alla sidor, på medel-hög värme.
Blanda hummerköttet med hackad gräslök, en skvätt citronsaft, lite citronzest och några droppar brynt smör.
Sätt samman dina fattiga riddare, hugg in och skölj ner med ett glas riktigt bra bubbel!