Fattiga riddare 2.0 - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Fattiga riddare 2.0

Fattiga riddare fyllda med hummerkokt lök som toppas med västerbottenmajo, hummer, citron och gräslök. En ultimat start på festmåltiden, stor som liten!

Beställ vinet till maten:

Gremillet Cuvée Prestige Brut

459:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • Hummer
  • Gul lök
  • Smör
  • Champagnevinäger eller vitvinsvinäger
  • Salt
  • Majonnäs (köp en kvalitativ eller googla och gör en egen)
  • Västerbottenost
  • Surdegsbröd (satsa på ett riktigt bra!)
  • Pannkaksmix
  • Gräslök
  • Citron

Så här gör du:

  1. Plocka köttet från hummern och ta samtidigt tillvara på all saft. Spara båda delar till senare.
  2. Skär gul lök i skivor och stek i smör på hög medelvärme i cirka 20–30 minuter. Addera hummersaften, en skvätt vinäger och salt. Låt steka vidare på låg värme i 5–10 minuter. Låt svalna och spara till senare.
  3. Gör en majonnäs (googla recept) och blanda i finriven västerbottenost.
  4. Skär en 2,5x5cm bit från surdegsbrödet (skär 2,5cm skivor och gör sedan bitar utav dem). Klipp ur en bit av ena sidan med en sax. Fyll hålet med löken och doppa i en lätt pannkaksmix och stek i smör på alla sidor på hög medelvärme.
  5. Blanda hummerköttet med hackad gräslök
  6. Sätt samman dina fattiga riddare, hugg in och skölj ner med ett glas riktigt bra skumpa!