En oerhört smakrik gryta med havets läckerheter, en rätt som är både rustik och elegant – de lyxiga pilgrimsmusslorna sätter verkligen extra guldkant på middagen!
Koka potatisen nästan klar i saltat vatten. Häll av och låt svalna så du kan ta i dem. Krossa dem lätt med handflatan eller gaffel och lätt på en plåt, ringla över lite olja och rosta i ugnen på 200C tills krispga på utsidan och mjuka inuti. Ca 40min -1 tim.
Hacka lök och vitlök och lägg i en panna. Svetta några minuter med en klick smör eller olivolja. Tillsätt vinet och reducera tills hälften återstår. Tillsätt fiskbuljong och låt det koka tills ca 60% återstår. Mixa slät. Tillsätt grädde och reducera såsen till en fin tät konsistens. Smaka av med salt.
Mixa 70% av dillen med olja och en nypa salt i några minuter. Sila av för en slät olja eller behåll som den är för en mer rustik olja. (spara topparna på dillen till garnering)
Precis innan servering lägger du fisken i såsen några minuter tills den blir klar samt steker pilgrimsmusslan.