Grillad avokado med tonfisk, stenbitsrom och sesam - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Grillad avokado med tonfisk, stenbitsrom och sesam

Du kan sluta leta, här har du helgens förrätt! Avokadon står för grunden, tonfisken ger en härlig textur och stenbitsrommen förhöjer smaken på hela rätten.

Beställ vinet till maten:

The Butcher White Cuvée

159:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 2 st avokado
  • ca 90 gram färsk tonfisk
  • 3 msk Kikkoman soja eller liknande
  • 1 dl Hellmans Majonnäs
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk svart stenbitsrom
  • Krasse, körvel eller koriander till garnering

Så här gör du:

  1. Dela avokadon på mitten och ta bort kärnan. Gröp ur hålet lite och gör plats för fyllningen. Gnid in avokadons ”köttsida” med lite olja och grilla i het grillpanna, ca 1-2 min.
  2. Skär tonfisken i kuber.
  3. Blanda majonnäsen med sesamolja och vinäger. Smaka av med salt.
  4. Häll lite soja i gropen där kärnan suttit, fortsätt med tärnad tonfisk och varva med lite majonnäs. Toppa med stenbitsrom, lite extra majonnäs och färska örter!