Grillad avokado med tonfisk, stenbitsrom och sesam - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Grillad avokado med tonfisk, stenbitsrom och sesam

Du kan sluta leta, här har du helgens förrätt! Grillad avokado, tonfisk, soja och sesam! Tonfisken ger härlig textur och stenbitsrommen förhöjer smaken på hela rätten.

Beställ vinet till maten:

The Butcher White Cuvée

129:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 2 st avokado
  • ca 90 gram färsk tonfisk
  • 3 msk Kikkoman soja eller liknande
  • 1 dl Hellmans Majonnäs
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk svart stenbitsrom
  • Krasse, körvel eller koriander till garnering

Så här gör du:

  1. Dela avokadon på mitten och ta bort kärnan. Gröp ur hålet lite så det får plats med mer i hålet. Gnid in avokadons ”köttsida” med lite olja och grilla i het grillpanna ca 1-2 min.
  2. Skär tonfisk i kuber.
  3. Blanda majonnäsen med sesamoljan, vinägern och smaka av med salt.
  4. Häll lite soja i hålet där kärnan suttit, fortsätt med lite tärnad tonfisk varvat med lite majonnäs. Toppa med stenbitsrom, lite mer majonnäs och någon ört.