En riktig sommarklassiker! Mör entrecôte grillas till perfektion och toppas med ett smakrikt Café de Paris-smör. Serveras med grillad citron, krispig sparrissallad med dijondressing och frasiga pommes frites. Perfekt för grillkvällen!
Grönsallad med grillad sparris: 100 g krispsallad + 1 knippe sparris från grillen, 1 tsk dijonsenap, 1 msk grillad citronjuice, 3 msk olivolja, Flingsalt
Till servering: Pommes frites
Så här gör du:
Café de Paris-smör: Se till att smöret är rumstempererat. Riv i vitlöksklyftorna och blanda ned alla ingredienser. Vispa fluffigt med en elvisp. Smaka av med salt. Tips: om du får smör över kan du frysa in det och använda senare.
Grönsallad med grillad sparris: Grilla citronerna med köttsidan nedåt till de får en fin gyllene yta. Grilla sparrisen tills den fått fin färg. Salta. Blanda olivolja, 1 msk grillad citronjuice, dijonsenap och flingsalt. Spara resten av citronerna till servering. Dela salladen i mindre bitar och lägg i en skål. Dela sparrisen och addera den. Ringa över dressingen.
Entrecôte Pensla lite olja på båda sidor av köttet. Salt och peppra. Grilla entrecoten i ca 3-4 minuter på varje sida för en medium-rare (55-57 grader) biff beroende på tjocklek. Eller grilla till önskad stekgrad. Låt vila i 5-10 minuter innan du skär upp. Skär köttet i skivor tvärsöver fibrerna. Servera med smöret, grönsallad med grillad sparris, grillad citron och pommes frites på sidan.