Grillad oxfilé family style! - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Grillad oxfilé family style!

Grillad oxfilé med stekt potatis, grillad lök och sparris med ett vitlöks- och persiljesmör. Rejäl och fullpackad med smak! Ytterligare beskrivning blir nästintill överflödig.

Beställ vinet till maten:

SomeZin Black Edition

119:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 800-1000 gram oxfilé
  • 100-125 gram smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka persilja
  • Salt efter smak
  • En skvätt citron efter smak
  • 12-16 medelstora potatisar
  • Peppar efter smak
  • 1 knippe färsk gullök med blast eller salladslök
  • 1-2 knippen sparris
  • Olivolja efter smak

Så här gör du:

  1. Blanda rumstempererat smör med pressad vitlök, örter, salt och citronjuice.
  2. Grilla oxfilén hel så den får en fin yta och lägg den sedan på en plåt på 150°C i ugnen, eller indirekt värme på grillen. Köttet ska få en innetemperatur på 55°C innan du tar ut det och låter det vila i 10-15 minuter innan du skär upp det.
  3. Skiva potatisen och lägg de i saltat isvatten i 30-60 minuter. Hälla av och lägg på en ren handduk för att torka. Stek i massvis med smör, salta och peppra.
  4. Skär lökarna i halvor och ringla olivolja över. Gör det samma med sparrisen. Grilla på hög värme tills de nästan blivit brända med en krispig textur.
  5. Lägg allt på ett fat och toppa med en rejäl klick vitlöks- och persiljesmör!