Grillad oxfilé med stekt potatis, grillad lök och sparris med ett vitlöks- och persiljesmör. Rejäl och fullpackad med smak! Ytterligare beskrivning blir nästintill överflödig.
Blanda rumstempererat smör med pressad vitlök, örter, salt och citronjuice.
Grilla oxfilén hel så den får en fin yta och lägg den sedan på en plåt på 150°C i ugnen, eller indirekt värme på grillen. Köttet ska få en innetemperatur på 55°C innan du tar ut det och låter det vila i 10-15 minuter innan du skär upp det.
Skiva potatisen och lägg de i saltat isvatten i 30-60 minuter. Hälla av och lägg på en ren handduk för att torka. Stek i massvis med smör, salta och peppra.
Skär lökarna i halvor och ringla olivolja över. Gör det samma med sparrisen. Grilla på hög värme tills de nästan blivit brända med en krispig textur.
Lägg allt på ett fat och toppa med en rejäl klick vitlöks- och persiljesmör!