Grillad råbiff med tre varianter av lök - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Grillad råbiff med tre varianter av lök

Denna råbiff på oxfilé med tre typer av lök (picklad, friterad och lökringar), dijon- & svartpepparmajonnäs, kapris, parmesan och körvel är helt fantastisk. Ge köttet en snabb grillyta på hög värme för att få en härlig rökighet i rätten. Om du är en råbiffsfantast är denna ett måste att prova!

Beställ vinet till maten:

Heinrich Pinot Noir

149:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 200-500 g oxfilé (beroende på om det är förrätt eller varmrätt)
  • 2 gula lökar
  • Mjölk så att det täcker löken
  • Rapsolja (till att fritera löken)
  • 4 st schalottenlökar
  • 1 dl vinäger
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 2-3 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 2-3 dl Panko
  • Önskad mängd majonnäs
  • Dijonsenap efter eget tycke
  • Svartpeppar efter eget tycke
  • Salt
  • Olivolja
  • Kapris
  • 1 kruka färsk körvel
  • Parmesan, riven

Så här gör du:

  1. Skär lök tunt och lägg i mjölk i cirka 20 minuter. Ta upp löken, torka den på hushållspapper och fritera på 160–170°C tills gyllene. Spara till senare.
  2. Hacka schalottenlök och pickla i en 1-2-2-lag (vinäger, socker, vatten). Låt den ligga i minst 30 minuter, gärna längre.
  3. Skär grövre skivor av löken och doppa i mjöl, ägg och panko. Fritera på 180°C tills gyllene. Spara till senare.
  4. Gör en majonnäs (eller köp en färdig) och addera extra dijonsenap och svartpeppar. Smaka av och addera senap och peppar efter eget tycke.
  5. Grilla köttet hastigt på hög värme. Låt det svalna och skär sedan i små kuber. På med salt och en skvätt olivolja.
  6. Lägg upp allt på en tallrik och hugg in! Servera med sötpotatispommes eller gamla hederliga diton gjorda på potatis. Du bestämmer.