Denna råbiff på oxfilé med tre typer av lök (picklad, friterad och lökringar), dijon- & svartpepparmajonnäs, kapris, parmesan och körvel är helt fantastiskt! Grilla köttet snabbt på hög värme för att få en härlig rökighet och grillsmak i råbiffen.
200-500 gr oxfilé (beroende på om det är förrätt eller varmrätt)
2 gula lökar
Mjölk så att det täcker löken
Rapsolja (till att fritera löken)
4 st schalottenlökar
1 dl vinäger
2 dl socker
2 dl vatten
2-3 dl mjöl
2 ägg
2-3 dl Panko
Önskad mängd majonnäs
Dijonsenap efter eget tycke
Svartpeppar efter eget tycke
Salt
Olivolja
Kapris
1 kruka färsk körvel
Parmesan
Så här gör du:
Skär lök tunt och lägg i mjölk i cirka 20 minuter. Ta upp löken, torka den på hushållspapper och fritera på 160–170°C tills gyllene. Spara till senare.
Hacka schalottenlök och pickla i en 1-2-2-lag (vinäger, socker, vatten) och låt den ligga i minst 30 minuter, gärna längre.
Skär grövre skivor av löken och doppa i mjöl, ägg och panko. Fritera på 180°C tills gyllene. Spara till senare
Gör en majonnäs (eller köp en färdig) och addera extra dijonsenap och svartpeppar. Smaka av och addera senap och peppar efter eget tycke.
Grilla köttet hastigt på hög värme. Låt det svalna och skär i små kuber. På med salt och en skvätt olivolja.
Lägg allt på en tallrik och hugg in! Servera med sötpotatispommes eller gamla hederliga diton gjorda på potatis. Du bestämmer. Om du är en råbiffantast så är denna ett måste att prova!