Grilled cheese med sötpotatispommes! - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Grilled cheese med sötpotatispommes!

Grilled cheese med tryffelsalami, mozzarella och manchego tillsammans med hemmagjorda sötpotatispommes, tryffeldipp och saltgurkor. Galet gott och är du mot all förmodan inte tryffelfrälst så kan du med fördel byta till en icke smaksatt salami och låta bli tryffeln i dipsåsen.

Beställ vinet till maten:

SomeZin Black Edition

119:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 500–700 g sötpotatis, skalad och skivad i stavar
  • 1/2 dl majsstärkelse
  • Neutral olja att fritera i
  • Flingsalt
  • Toastbröd
  • Tryffelsalami (eller mer neutral salami)
  • Mozzarella
  • Manchego
  • Hellman’s majonnäs i mängd efter eget tycke
  • Färsk riven tryffel, tryffelsalt eller annan tryffelsmaksättare till majonnäsen
  • Salt & Peppar
  • Smör att steka i
  • 8 saltgurkor

Så här gör du:

  1. Skala och skiva potatisen i stavar. Lägg den i vattenbad och låt dra i en timme.
  2. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och torka av den med en kökshandduk.
  3. Värm oljan till 150°C, lägg i potatisen och fritera i 4–5 minuter.
  4. Ta upp och låt torka. Lägg potatisen i en burk och håll över majsstärkelse. Blanda runt.
  5. Fritera igen i 180°C tills potatisen blivit krispig. Krydda med flingsalt. Klart!
  6. Blanda majonnäsen med färsk riven tryffel, tryffelsalt eller tryffelolja. Om du inte uppskattar tryffel så kan du blanda ner finriven manchego eller parmesan istället. Glöm inte att salta och peppra majon!
  7. Riv osten grovt och lägg den tillsammans med salamin på toastbrödet. Om du har tillgång till färsk tryffel så riv över den. Annars funkar det bra med tryffelsalt eller tryffelolja också.
  8. Stek brödet i rikligt med smör tills gyllene och osten smält.
  9. Servera allt tillsammans med stavar av saltgurka! Smaklig spis