Halloumisliders med srirachamajo, bränd avokado, picklad rödlök, silverlök och koriander! - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Halloumisliders med srirachamajo, bränd avokado, picklad rödlök, silverlök och koriander!

Delikata vegetariska hamburgare i miniatyr!

Beställ vinet till maten:

Gremillet Tradition Extra Brut

299:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • Vitvinsvinäger
  • Socker
  • Vatten
  • Rödlök
  • Ägg
  • Rapsolja
  • Dijonsenap
  • Salt & Peppar
  • Sriracha
  • Chilipulver
  • Avokado
  • Silverlök
  • Halloumi
  • Slidersbröd (Bröd i slidersstorlek blir vanligare och vanligare och dessa har inhandlats på den lokala ICA-butiken)
  • Koriander

Så här gör du:

  1. Gör en 1-2-2-lag (vinäger, socker & vatten) och lägg i skivad rödlök. Låt löken ligga i cirka 30 minuter.
  2. Gör en majonnäs och addera sriracha, chilipulver och salt. Har du ont om tid så går det också bra med en färdig kvalitativ majonnäs som exempelvis Hellman’s eller liknande.
  3. Skiva avokado och silverlök
  4. Bränn avokadon med en köksbrännare, i en torr stekpanna eller på grillen.
  5. Stek eller grilla halloumin och glöm inte att göra detsamma med bröden.
  6. Bygg dina sliders med alla ingredienser och hugg in!