Hemmagjorda bao buns med hoisinmarinerat fläsk - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Hemmagjorda bao buns med hoisinmarinerat fläsk

Saftigt fläskkött, fluffiga buns och en marinad som fullkomligt sprudlar av kryddor och smaker!

Beställ vinet till maten:

Jardin de Dagobert

149:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 400 g fläskkarré
  • 4 klyftor vitlök
  • 10 cm ingefära
  • 1 dl soja
  • 1 salladskål
  • 2 morötter
  • 100 g mungbönor (färska)
  • 1 dl kimchi base
  • 1 gurka
  • 1 dl risvinäger
  • 4 msk hoisinsås
  • BUNS
  • 5 dl vetemjöl special
  • 3 tsk torrjäst
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm bakpulver
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl matolja
  • Färsk koriander
  • Salladslök

Så här gör du:

  1. För att göra bunsen blandar du alla torra ingredienser med vatten och matolja. Har du en degblandare använd den. Annars arbeta degen med dina händer.
  2. Blanda i ca 10 minuter och låt sedan jäsa kallt i ca 30 minuter.
  3. Forma bullar och kavla ut.
  4. Ånga ca 10 minuter i ångkokare eller ugn.
  5. Hacka vitlök och ingefära och blanda med soja.
  6. Marinera köttet i sojablandningen och stek tills gyllene.
  7. Tillaga sedan köttet i ugn på 170° till en innertemperatur på ca 75°.
  8. Ta ut köttet och låt vila några minuter. Skiva sedan upp det tunt till servering.
  9. Strimla kål och morötter och ångkoka ca 4 minuter tillsammans med mungbönorna.
  10. Kyl ned grönsakerna och blanda med kimchi base.
  11. Hyvla gurka tunt och marinera i risvinäger.
  12. Blanda upp fläskköttet med hoisinsås och värm hastigt innan servering.
  13. Sätt ihop dina buns, toppa med koriander och strimlad salladslök - njut!