Hemmagjorda bao buns med med hoisinmarinerat fläsk - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Hemmagjorda bao buns med med hoisinmarinerat fläsk

Beställ vinet till maten:

ÀN / 2

269:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 400 g fläskkarré
  • 4 klyftor vitlök
  • 10 cm ingefära
  • 1 dl soja
  • 1 salladskål
  • 2 morötter
  • 100 g mungbönor (färska)
  • 1 dl kimchi base
  • 1 gurka
  • 1 dl risvinäger
  • 4 msk hoisinsås
  • BUNS
  • 5 dl vetemjöl special
  • 3 tsk torrjäst
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm bakpulver
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl matolja
  • 0,5 dl matolja

Så här gör du:

  1. För att göra bunsen blandar du alla torra ingredienser med vatten och matolja. Har du en degblandare använd den. Annars arbeta degen med dina händer.
  2. Blanda i ca 10 minuter och låt sedan jäsa kallt i ca 30 minuter.
  3. Forma bullar och kavla ut.
  4. Ånga ca 10 minuter i ångkokare eller ugn.
  5. Hacka vitlök och ingefära och blanda med soja.
  6. Marinera köttet i en sojablandningen och stek det gyllene.
  7. Tillaga köttet sedan i ugn på ca 170 grader till innertemperatur på ca 75 grader.
  8. Ta ut köttet och låt vila några minuter och skiva sedan upp det tunt till servering.
  9. Strimla kål och morötter och ångkoka ca 4 minuter tillsammans med mungbönorna.
  10. Kyl ned grönsakerna och blanda med kimchi base.
  11. Hyvla gurka tunt och marinera i risvinäger.
  12. Blanda upp fläskköttet med hoisinsås och värm innan servering.
  13. Sätt ihop dina buns och njut!