Hemmagjorda bao buns med med hoisinmarinerat fläsk
För 4 personer behöver du:
- 400 g fläskkarré
- 4 klyftor vitlök
- 10 cm ingefära
- 1 dl soja
- 1 salladskål
- 2 morötter
- 100 g mungbönor (färska)
- 1 dl kimchi base
- 1 gurka
- 1 dl risvinäger
- 4 msk hoisinsås
- BUNS
- 5 dl vetemjöl special
- 3 tsk torrjäst
- 2 msk strösocker
- 0,5 tsk salt
- 2 krm bakpulver
- 2 dl vatten
- 0,5 dl matolja
- 0,5 dl matolja
Så här gör du:
- För att göra bunsen blandar du alla torra ingredienser med vatten och matolja. Har du en degblandare använd den. Annars arbeta degen med dina händer.
- Blanda i ca 10 minuter och låt sedan jäsa kallt i ca 30 minuter.
- Forma bullar och kavla ut.
- Ånga ca 10 minuter i ångkokare eller ugn.
- Hacka vitlök och ingefära och blanda med soja.
- Marinera köttet i en sojablandningen och stek det gyllene.
- Tillaga köttet sedan i ugn på ca 170 grader till innertemperatur på ca 75 grader.
- Ta ut köttet och låt vila några minuter och skiva sedan upp det tunt till servering.
- Strimla kål och morötter och ångkoka ca 4 minuter tillsammans med mungbönorna.
- Kyl ned grönsakerna och blanda med kimchi base.
- Hyvla gurka tunt och marinera i risvinäger.
- Blanda upp fläskköttet med hoisinsås och värm innan servering.
- Sätt ihop dina buns och njut!