Himmelsk Pasta Vongole - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Himmelsk Pasta Vongole

Spagetti Vongole med en underbar vitvins- och körsbärstomatsås med chili, vitlök, schalottenlök, selleri, olivolja och persilja. Så gott! Perfekt när du bjuder hem vännerna på middag. Bara att ställa ett stort fat mitt på bordet och låta gästerna hugga in!

Beställ vinet till maten:

DeAetna Rosato

179:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 1 kg färska musslor
  • 400 g spaghetti
  • 1/2 st röd chili
  • 4 st schalottenlök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1/2 selleri
  • 1/2 kruka färsk persilja
  • 4 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt

Så här gör du:

  1. Fräs hackad schalottenlök, vitlök, selleri och chili i smör och olivolja i några minuter. Tillsätt körsbärstomaterna och vinet, låt puttra i några minuter.
  2. Tillsätt saltat vatten och därefter musslorna. Låt koka hastigt under lock tills musslorna öppnat sig. Tillsätt extra olivolja för att göra såsen fylligare.
  3. Koka upp pasta, blanda ner musslorna och servera direkt, gärna på ett stort fat.