Kanske världens godaste kroketter! - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Kanske världens godaste kroketter!

Kroketter med pulled pork, chilimajonnäs, picklad rödlök och koriander. Supersmaskigt som en förrätt eller som en del av en tapasmiddag. Också ett bra sätt att ta hand om eventuella rester från något av höstens långkok. Detta recept är baserat på ett långkok med fläsk men det går lika bra med nöt eller något vegetariskt alternativ också.

Beställ vinet till maten:

Guigal Côtes du Rhône Blanc

149:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 3 dl pulled pork eller motsvarande långkok
  • 1,5 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl panko
  • 1 ägg (till majonnäs)
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vinäger
  • 2 dl neutral olja

Så här gör du:

  1. Ta din pulled pork (eller motsvarande) och rulla till bollar. Stoppa in dessa i frysen och låt dem ligga där ca 20 minuter.
  2. Ta ut bollarna och rulla dem i mjöl, ägg och panko. Fritera i 145°C tills dessa att de fått en gyllenbrun färg.
  3. Gör en majonnäs på ägg, dijonsenap, vinäger och olja. Addera chilipulver, paprikapulver, cayennepeppar och salt efter eget tycke och smak. Om du vill kan du även addera lite chipotlepasta.
  4. Skiva rödlöken och lägg den i en 1-2-2-lag (vinäger, socker och vatten). Låt ligga i cirka 20 minuter.
  5. Lägg upp dina hemmagjorda kroketter garnera med koriander om du vill, gå loss på dem och njut! Underbart gott!