Kantarelltoast deluxe - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Kantarelltoast deluxe

En riktig höstfavorit – det är inte mycket som slår denna enkla men utsökta rätt. Kantarelltoasten finns i många skepnader, i det här receptet har den gyllene svampen fått sällskap av härlig lufttorkad skinka.

Beställ vinet till maten:

Leyda Single Vineyard Las Brisas

139:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 4 skivor toastbröd
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,75 dl riven parmesan
  • 500-600 gr kantareller
  • 1 silverlök
  • 6-8 skivor Prosciutto
  • Svartpeppar
  • Krasse
  • Smör att steka i
  • Vinäger
  • Grädde
  • Parmesan

Så här gör du:

  1. Blanda majonnäs med riven parmesan. Rör och smaka upp med salt och vitvinsvinäger.
  2. Stansa ut brödet i önskad form och stek i smör.
  3. Rensa kantarellerna och stek i smör tills de får rejält med färg. Smaka av med salt
  4. Skiva silverlök tunt.
  5. Toppa toasten med majonnäs, kantareller, silverlök, prosciutto, mer parmesan, svartpeppar och krasse.