Karamelliserad getostsallad - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Karamelliserad getostsallad

Karamelliserad getostsallad med färska varma fikon, rostade valnötter, chèvre, honung, lagrad balsamvinäger, krasse och ruccola! Vill du göra rätten mer matig lägger du till ett rostat bröd i botten.

Beställ vinet till maten:

Jeio Prosecco Superiore Brut

161:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 200 g chèvreost
  • 4 färska fikon
  • 2 msk rapsolja
  • 1½ msk flytande honung
  • Salt och peppar
  • Rucola
  • Krasse
  • Cirka 1,4 dl valnötter

Så här gör du:

  1. Skär getosten i tjocka skivor och ringla lite honung ovanpå. Skär fikonen som du vill och lägg dem tillsammans med osten på en ugnssäker plåt. Grilla i ugn på cirka 200 grader till osten fått fin färg.
  2. Rosta valnötterna försiktigt i en torr panna.
  3. Lägg allt på en tallrik och toppa med balsamvinäger och krasse👌