Krämig pasta med smörstekt kantarell och saftig ryggbiff - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Krämig pasta med smörstekt kantarell och saftig ryggbiff

En smakrik och mustig pastarätt som passar perfekt att servera under höstens middagar. En utmärkt partner till ett trevligt glas rött!

Beställ vinet till maten:

Château Pech-Latt

165:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 400 g ryggbiff
  • 400 g kantareller, rensade
  • 500 g pasta
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 1/2 knippe färsk persilja
  • 1 dl rött vin
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk soja
  • 2 msk oxfond
  • 3 dl parmesan (riven)

Så här gör du:

  1. Skär köttet i mindre bitar, salta och peppra ordentligt. Hetta upp en panna och låt den bli riktigt varm. Bryn köttbitarna hårt i lite olja. Ställ sedan köttet åt sidan och låt det vila.
  2. Hacka löken och fräs den i samma panna som köttet (utan att diska ur). Låt steka en stund och addera sedan vinet.
  3. Häll på grädde, oxfond, och soja. Medan det puttrar, koka pastan al dente i välsaltat vatten.
  4. Stek även kantarellerna separat i en panna med smör. Salta och peppra.
  5. Vänd ner pastan i pannan med såsen och blanda runt väl. Ha därefter i köttet, riv över osten och låt allt gå ihop till en krämig konsistens. Toppa med svampen, mer ost, persilja och några drag på svartpepparkvarnen!