Krämig pasta med smörstekta kantareller och ryggbiff - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Krämig pasta med smörstekta kantareller och ryggbiff

En smakrik och mustig pastarätt som passar perfekt att servera under höstens middagar. Toppad med gyllene kantareller och saftig ryggbiff är detta en utmärkt partner till ett trevligt glas rött!

Beställ vinet till maten:

Dolcetto di Pegaso

109:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 400 g ryggbiff
  • 400 g kantareller, rensade
  • 500 g pasta
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 1/2 knippe färsk persilja
  • 1 dl rött vin
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk soja
  • 2 msk oxfond
  • 3 dl parmesan (riven)

Så här gör du:

  1. Skär köttet i mindre bitar och salta och peppra ordentligt. Hetta upp en panna och låt den bli riktigt varm. Bryn köttbitarna hårt i lite olja. Ställ sedan köttet åt sidan och låt det vila.
  2. Hacka löken och fräs den i samma panna som köttet (utan att diska ur). Låt det steka en stund och addera vinet.
  3. Häll i grädde, oxfond, och soja. Medan det puttrar, koka upp pastan al dente i välsaltat vatten.
  4. Stek även kantarellerna separat i en panna med smör. Salta och peppra.
  5. Vänd ner pastan i pannan med såsen och blanda runt väl. Ha därefter i köttet, och riv över osten och låt allt få gå ihop så att det får en krämig konsistens. Toppa med svampen, mer ost, persilja och några drag från pepparkvarnen.