Krispiga fish tacos - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Krispiga fish tacos

Fish taco med frasigt panerad torsk i mjuka tortillabröd med krispig kålsallad, het majo och en fruktig salsa på mango och avokado.

Beställ vinet till maten:

Enzo Bartoli Barbera d’Asti Superiore

299:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 600 gr torsk
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl panko eller strödbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 pkt fryst mango
  • 2 st avokado
  • 1 kruka koriander
  • 2 st lime
  • 1 st röd chili
  • 2 dl majonnäs (hemgjord eller köpt)
  • 2 msk srirashasås
  • 1 bit vitkål
  • Små tortillabröd
  • Olja till fritering

Så här gör du:

  1. Salta torsken och skär i lagom stora bitar för att passa i tacon. Doppa bitarna i mjöl, uppvispat ägg och sedan i panko.
  2. Strimla vitkålen fint.
  3. Tina mangon till rumstemp och lägg i en skål. Tillsätt tärnad avokado, strimlad chili, 2/3 av krukan koriander hackad, lite limezest och juice från en lime. Rör och låt stå till servering
  4. Blanda srirasha med majonnäsen och smaka upp med lite extra vitvinsvinäger och salt
  5. Häll olja i en hög kastrull så att du har ca 1,5cm på botten. Hetta upp oljan till ca 170C. Stoppa ner en kötttermometer om du är osäker. Fritera fisken tills gyllene.
  6. Stek på bröden i panna tills de blir varma och får lite färg.
  7. Lägg kål i botten toppat med mangosalsan, fisken, majo och lite extra koriander.