Krispiga fish tacos med både hetta & sötma - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Krispiga fish tacos med både hetta & sötma

Frasigt panerad torsk i mjuka tortillabröd med krispig kålsallad, het majo och en fruktig salsa på mango och avokado!

Beställ vinet till maten:

Shepherd Riesling Organic Trocken

49:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 600 gr torsk
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl panko eller strödbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 pkt fryst mango
  • 2 st avokado
  • 1 kruka koriander
  • 2 st lime
  • 1 st röd chili
  • 2 dl majonnäs (hemgjord eller köpt)
  • 2 msk srirashasås
  • 1 bit vitkål
  • Små tortillabröd
  • Olja till fritering

Så här gör du:

  1. Salta torsken och skär i lagom stora bitar för att passa i tacon. Doppa bitarna i mjöl, uppvispat ägg och sedan panko.
  2. Strimla vitkålen fint.
  3. Tina mangon till rumstemperatur och lägg i en skål. Tillsätt tärnad avokado, strimlad chili, hackad koriander (ca 2/3 av krukan) samt limezest och juice från en lime. Rör och låt stå till servering.
  4. Blanda srirasha med majonnäsen och smaka upp med lite extra vitvinsvinäger och salt.
  5. Häll olja i en hög kastrull så att du har ca 1,5 cm på botten. Hetta upp oljan till ca 170°C. Kontrollera med en köttermometer om du är osäker. Fritera fisken tills gyllene.
  6. Stek bröden i panna tills de blir varma och får lite färg.
  7. Lägg kål i botten av brödet, toppa med mangosalsan, fisken, majon och lite extra koriander.