Kryddig chorizopasta - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Kryddig chorizopasta

Chorizopasta med lök, vitlök, selleri, rödvin, tomat, honung, rosmarin, oregano, vårlök och mozzarella. Vansinnigt gott och härligt mättande när det är dags att unna sig!

Beställ vinet till maten:

Lupi Reali

109:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • Pasta till 4 personer
  • 4–6 färska chorizokorvar
  • 1 stor eller 2 små gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 1 burk körsbärstomater
  • 1,5 msk honung
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1/2 kruka färsk oregano
  • 3 vårlök (spring onion)
  • 2 st buffelmozzarella
  • 1 dl rödvin
  • 1 dl pastavatten
  • 1,5 dl riven parmesan

Så här gör du:

  1. Ta av skinnet från korvarna och finfördela köttet så gott det går. Stek i en panna tills gyllene. Addera hackad vitlök, selleri, rosmarin, lök och låt ingredienserna svettas i några minuter.
  2. Häll i en skvätt rödvin, honung och tomater på burk och låt allt koka i några minuter.
  3. Häll i lite saltat pastavatten för att göra såsen lite tunnare.
  4. Koka pasta och blanda ner den i såsen. Vänd ner hackad vårlök och mozzarella.
  5. Toppa med färsk oregano och riven parmesan. Otroligt gott!