Klyv körsbärstomaterna i halvor och skiva schalottenlök grovt och lägg allt på en ugnsplåt. Rissla över olivolja och salt och massera in det. Baka i ugn på 100°C i två timmar. Spara till senare.
I en oljad stekpanna adderar du hackad schalottenlök, vitlök och fänkål som du låter svetta i några minuter. Häll i riset och låta svetta i ytterligare några minuter. Addera tomatpurén och låt steka i en eller ett par minuter. Häll i det vita vinet och låt koka i några minuter innandu häller ner kycklingbuljongen och sänker värmen. Var femte minut adderar du ytterligare buljong och rör om. Repetera detta tills riset är nästan färdigkokt. Häll i en extra skvätt buljong, en stor klick smör och en massa parmesan. Häll ner merparten av de semitorkade tomaterna och löken. Spara resten till garnering. Salta efter eget tycke.
Rensa köttet från senor och torka det med hushållspapper. Salt och stek hela raden i en panna med smör, olja, vitlöksklyftor och färsk rosmarin till köttet fått en fin färg. Lägg köttet i en ugnsäker form och låt stå i ugnen på 150°C tills innertemperaturen nått 58°C. Låt vila i 15 minuter innan du skär upp det.
Sprinkla köttet med flingsalt innan du lägger upp det på en tallrik med resten av godsakerna. Garnera med en kvist färsk rosmarin!