Lammrostbiff med vitlöks- och örtsmör - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Lammrostbiff med vitlöks- och örtsmör

Här serverad med råstekt potatis och smörstekt haricots verts – inget mer, inget mindre. En klassisk, lättlagad och oerhört smakrik rätt!

Beställ vinet till maten:

Côtes du Rhône Saint-Esprit

139:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • ca 600 g lammrostbiff
  • ca 8-12 stora fasta potatisar
  • ca 250 g haricots verts
  • 100 g smör
  • 1 kruka rosmarin
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • Salt & Svartpeppar
  • Olja och smör till stekning

Så här gör du:

  1. Putsa köttet från hinnor och bryn i smör och olja tillsammans med en vitlöksklyfta och lite rosmarin tills det fått fin färg. Lägg allt i en ugnssäker form och avsluta i ugnen på 180°C tills du når en innertemperatur på 58-60°C.
  2. Skiva potatisen tunt och stek i samma panna som köttet med en extra klick smör tills den fått fin färg, smaka av med salt.
  3. Blanda rumstempererat smör med hackad vitlök och örter, i det här fallet persilja, timjan och rosmarin, smaka av med salt, svartpeppar och en nypa riven citronzest.
  4. Stek haricots verts i en panna med smör i några min. De ska vara tillagade men fortfarande lite krispiga, smaka av med salt.
  5. Lägg upp allting på en tallrik och toppa köttet med det örtiga vitlökssmöret!