Laxtartar med smörstekt bröd - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Laxtartar med smörstekt bröd

En lyxig laxtartar som är enkel att laga och otroligt smakrik – det smörstekta brödet är verkligen ett ljuvligt tillbehör! Receptet är perfekt för fyra förrätter eller två större portioner om man hellre vill avnjuta denna skönhet som huvudrätt.

Beställ vinet till maten:

Albert Lebrun Blanc de Noirs

329:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 300 g lax av fin kvalitét, t.ex Salmalax eller Fröjalax
  • 2 små schalottenlökar, finhackade
  • 0,5 st gurka, hackad i små kuber
  • 1 st äpple, hackad i små kuber
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk ljus soja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk riven pepparrot
  • Citronzest från 1 citron
  • Salt & Svartpeppar
  • Socker
  • 2 brödskivor, t.ex lantbröd
  • Smör
  • 50 g forellrom
  • Färsk dill
  • Färsk gräslök, finhackad

Så här gör du:

  1. Dela laxen centimetertjocka kuber. Lägg i en skål och strö över lite salt, svartpeppar och en nypa socker. Blanda runt och låt stå.
  2. Blanda majonnäs med ljus soja, dijonsenap, pepparrot, citronzest, salt och peppar.
  3. Bland laxen med äpple, gurka, schalottenlök och majonnäsblandningen. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
  4. Smält en rejäl klick smör i stekpannan. Lägg ner skivorna och vänd direkt så du får smör på båda sidor. Stek gyllene.
  5. Lägg upp tartaren på fat och toppa med forellrom, gräslök, dill och det smörstekta brödet.