Löjromsdipp med hemgjorda chips - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Löjromsdipp med hemgjorda chips

Det behöver inte vara komplicerat att duka fram ett lyxigt tilltugg till vinet. Dessa chips är smidiga att förbereda och oerhört goda. Ett festligt inslag som garanterat kommer att förgylla varje tillställning!

Beställ vinet till maten:

Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut

120:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 4-8 potatisar
  • 1,5dl smetana
  • 2dl smetana
  • 2dl gräddfil
  • 1 rödlök
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka dill
  • Generöst med löjrom eller valfri rom

Så här gör du:

  1. Skiva potatisen tunt på mandolin och lägg i iskallt lätt saltat vatten i ca 15-20 min. Ta upp och lägg på handduk. Se till att alla potatisskivor är torra innan du börjar fritera.
  2. Fritera potatisen på 140C tills lätt gyllene. Ta upp och lägg på papper. Om några blir lite sladdriga kan du lägga in i ugnen på 50C och torka över natten, annars kan du fritera dem igen men höja temperaturen lite på oljan. Salta chipsen när de är nyfriterade på pappret.
  3. Blanda smetana, gräddfil, hackad gräslök, fint hackad löjrom och hackad dill och toppa med löjrom.