Löjromsdipp med hemgjorda chips - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Löjromsdipp med hemgjorda chips

Det behöver inte vara komplicerat att duka fram ett lyxigt tilltugg till vinet. Dessa chips är smidiga att förbereda och oerhört goda. Ett festligt inslag som garanterat kommer att förgylla varje tillställning!

Beställ vinet till maten:

Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut

120:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 4-8 potatisar
  • Neutral olja till fritering
  • 2 dl smetana
  • 2 dl gräddfil
  • 1 rödlök
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka dill
  • Generöst med löjrom eller valfri rom

Så här gör du:

  1. Skiva potatisen tunt på mandolin och lägg i iskallt lätt saltat vatten i ca 15-20 min. Ta upp och lägg på handduk. Se till att alla potatisskivor är torra innan du börjar fritera.
  2. Fritera potatisen på 140° C tills lätt gyllene i färgen. Ta upp och lägg på hushållspapper. Salta chipsen direkt när de är nyfriterade. Om några blir lite sladdriga kan du lägga in i ugnen på 50° C och torka över natten, annars kan du fritera dem igen men höja oljans temperatur något.
  3. Blanda smetana, gräddfil, fint hackad rödlök, hackad gräslök och hackad dill. Toppa med löjrom och garnera med några dillkvistar!