Matjessill med brynt smör och klassika tillbehör - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Matjessill med brynt smör och klassika tillbehör

Matjessill med färskpotatis, hackade ägg, rödlök, dill, gräslök och massor av brynt smör!

Beställ vinet till maten:

Brocard Bourgogne Chardonnay

149:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 200 g matjessill
  • 100 g smör
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe dill
  • 4 ägg
  • 2 rödlökar
  • Färskpotatis
  • 3 dl gräddfil

Så här gör du:

  1. Skär potatisen tunt och rosta i ugnen tills de blir krispiga.
  2. Skär matjesfiléerna i bitar.
  3. Koka äggen hårt och hacka dem i mindre bitar
  4. Finhacka gräslök, dill och rödlök.
  5. Lägg upp potatisen på en tallrik.
  6. Bryn smöret i en kastrull tills det börjar bli gyllene.
  7. Häll genast det varma smöret över potatisen, snåla inte.
  8. Lägg sedan matjessill ovan på potatisen följt av ägg, rödlök och toppa med dill och gräslök.
  9. Lika vackert som gott – servera gärna med en klick gräddfil till!