Ragu Papardelle - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Ragu Papardelle

Pappardelle med ragu på högrev, salsiccia, mängder med grönsaker och röd vin. Hela härligheten toppas med generösa mängder mozzarella, parmesan och persilja. Underbart gott och här är stalltipset att använda högrev som du skär i kuber istället för köttfärs. En maträtt som är packad med smak och som nästan tillagar sig själv!

Beställ vinet till maten:

Antica Vigna Amarone

289:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 1kg Högrev
  • 2st gul lök
  • 2st stjälkar stjälkselleri
  • 2st vitlöksklyftor
  • 3dl rött vin
  • 1 burk krossade tomater
  • 5dl köttbuljong
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 3st lagerblad
  • 3 st Mozzarella (gärna buffelmozzarella)
  • Parmesan
  • Papardelle till 6 personer

Så här gör du:

  1. Skär köttet i kuber om 1×1 cm. Stek köttet i lite olja på hög värme så de får rejält med yta. Lägg det stekta köttet i en kastrull. Addera hackad lök, stjälkselleri och vitlök till kastrullen och fortsätt steka några minuter så grönsakerna svettas lite.
  2. Addera rött vin och låt koka ner till 1/3 återstår. Addera buljong, krossade tomater och örterna.
  3. Låt koka minst 2h men gärna 5h. Smaka av med salt om det behövs. När ragun är klar kan du med fördel krossa köttet lite med en sked eller en stomp så att köttet går sönder och blandas lite med såsen. Detta hjälper också till att göra såsen lite tätare.
  4. Koka pasta för de antal personer ni är i saltat vatten och häll av. Blanda ragun med pastan.