Räkchips med asiatisk laxtartar med koreansk senap
Beställ vinet till maten:
Borgogno Barolo Classico
479:-
Till vinet
För 4 personer behöver du:
- 8 st räkchips
- 140 gr salmalax
- 3 msk grovkornig dijon
- 3 msk kikkoman soja
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk honung
- 4 st salladslökar
- 1 liten grön chili
- 1 kruka koriander
- Sesamfrö
- Paprikapulver till räkchipset
- 1 dl majonnäs
- 2 tsk sesamolja
- 2 tsk kikkomansoja
- Riven vitlök
Så här gör du:
- Skär laxen i små tärningar om cirka 1 x 1 centimeter.
- Blanda och sesamolja, smaka av med salt och peppar. Låt vila i kylen.
- Blanda senapen, soja, sesamolja, tunt skivad chili och honung i en skål.
- Blanda majonnäs med sesamolja och smaka upp med sesamolja, soja och lite salt vid behov.
- Fritera räkchipsen i het olja i några sekunder tills de vecklat upp sig.
- Rosta sesamfrön försiktigt i en panna tills de blivit gyllenbruna.
- Skeda upp tartaren på rischipsen och toppa med rostade sesamfrön och garnera med korriander.