Räkchips med asiatisk laxtartar och koreansk senap - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Räkchips med asiatisk laxtartar och koreansk senap

Asiatiska smaker som fullkomligt exploderar i munnen. De färdiga räkchipsen får nytt liv om du ger dem en snabb fritering!

Beställ vinet till maten:

Buccia

99:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 8 st räkchips (färdigköpta)
  • 140 gr salmalax
  • 3 msk grovkornig dijonsenap
  • 3 msk kikkoman soja (till senapen)
  • 1 tsk honung
  • 1/2 vitlöksklyfta (till senapen)
  • 1 liten röd chili
  • 4 st salladslökar
  • 1 kruka koriander
  • Sesamfrön
  • Paprikapulver till räkchipsen
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk kikkomansoja (till majon)
  • 1/2 vitlöksklyfta (till majon)

Så här gör du:

  1. Blanda senap, soja, honung, lite riven vitlök och hackad chili i en skål. Låt vila i kylen.
  2. Blanda majonnäs med sesamolja, soja och lite riven vitlök. Smaka eventuellt upp med salt vid behov.
  3. Fritera räkchipsen några sekunder i het olja tills de vecklat upp sig. Låt vila på hushållspapper. Krydda med paprikapulver.
  4. Rosta försiktigt sesamfrön i en panna tills de blivit gyllenbruna.
  5. Skär laxen i små tärningar om cirka 1 x 1 cm.
  6. Blanda lax, hackad salladslök och koriander med din egengjorda koreanska senap. Skeda upp blandningen på rischipsen. Toppa med din majo samt rostade sesamfrön.