Räkchips med asiatisk laxtartar med koreansk senap - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Räkchips med asiatisk laxtartar med koreansk senap

Beställ vinet till maten:

Borgogno Barolo Classico

479:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 8 st räkchips
  • 140 gr salmalax
  • 3 msk grovkornig dijon
  • 3 msk kikkoman soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk honung
  • 4 st salladslökar
  • 1 liten grön chili
  • 1 kruka koriander
  • Sesamfrö
  • Paprikapulver till räkchipset
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk kikkomansoja
  • Riven vitlök

Så här gör du:

  1. Skär laxen i små tärningar om cirka 1 x 1 centimeter.
  2. Blanda och sesamolja, smaka av med salt och peppar. Låt vila i kylen.
  3. Blanda senapen, soja, sesamolja, tunt skivad chili och honung i en skål.
  4. Blanda majonnäs med sesamolja och smaka upp med sesamolja, soja och lite salt vid behov.
  5. Fritera räkchipsen i het olja i några sekunder tills de vecklat upp sig.
  6. Rosta sesamfrön försiktigt i en panna tills de blivit gyllenbruna.
  7. Skeda upp tartaren på rischipsen och toppa med rostade sesamfrön och garnera med korriander.