Sagolika och lättlagade pinchos - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Sagolika och lättlagade pinchos

Heta pinchos med chilistekt räka, picklad rödlök och kronärtskocks-majonnäs.

Beställ vinet till maten:

Meinklang Grüner Veltliner

119:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 4 st rödräkor eller vannameiräkor
  • 1 röd chili
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 liten burk kronärtskocka
  • 1 äggula
  • 2 msk neutral olja (exempelvis raps)
  • 1 liten rödlök
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 liten baguette
  • 1 kruka persilja
  • Flingsalt

Så här gör du:

  1. Blanda ättika, socker och vatten. Rör till sockret löst sig. Lägg i tunt skivad rödlök och låt stå minst 30 min, gärna längre.
  2. Häll kronärtskockan (inklusive oljan i burken) samt 1 vitlöksklyfta i en behållare för stavmixer. Mixa helt slät. Tillsätt senap, äggula, vinäger och olja och mixa ihop till en majonnäs. Smaka av med salt.
  3. Skär baguetten i skivor. Rosta i brödrost eller ringla på lite olja och rosta i ugnen på 200°C tills de blir krispiga.
  4. Strö flingsalt över räkorna och stek i olja på hög värme någon minut. Vänd räkorna och lägg i skivad vitlök och chili. Fräs på medelvärme någon minut tills räkorna är genomstekta. Klyv räkorna på mitten och spara till servering.
  5. Toppa brödskivorna med majonnäs, picklad lök, räkor och lite hackad persilja!