Sallad Niçoise - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Sallad Niçoise

Detta är en riktig klassiker och du kommer inte ångra dig om du unnar dig färsk tonfisk. En matig sallad som passar året om. Är du extra hungrig så kokar du några potatisar som du låter svalna och adderar innan servering!

Beställ vinet till maten:

Louis Roederer Rosé

829:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 4 st gemsallad
  • 4 st bitar färsk tonfisk
  • 20 st körsbärstomater
  • 2 st rödlök
  • 2 dl svarta oliver
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl kapris

Så här gör du:

  1. Hacka eller mixa kaprisen, blanda med majonnäsen. Smaka av med vitvinsvinäger och salt.
  2. Skär brödet i mindre bitar och stek i olja på medelvärme tills gyllene. Smaka va med salt och låt torka på hushållspapper till servering.
  3. Torka av tonfisken med papper och gnid in med olja. Grilla på hög värme i grillpanna eller grill i cirka 1-2 minuter på varje sida. Låt svalna och skär i skivor.
  4. Skär ner sallad, oliver och tomat i mindre bitar samt skiva rödlöken.
  5. Koka vakteläggen i 2,5 minut och spola sedan i kallt vatten. Skala och dela på hälften.
  6. Bygg salladen på tallrik eller på stort serveringsfat. Klicka på majonnäsen lite här och var så den blandas med salladen när det väl blivit dags att hugga in!