Vårens bästa högrevsburgare! - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Vårens bästa högrevsburgare!

Karamelliserad lök, smält cheddar, tryffelmajo, silverlök, krispig sallad, inlagd gurka, bacon och hängmörat kött. Otroligt gott och har du möjligheten att mala köttet själv så gör det. Annars kan du be om hjälp i butiken. Undvik i största möjliga mån färdigpaketerat kött när det är dags att skapa burgarmagi!

Beställ vinet till maten:

Mucho Más

99:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 700 gr högrev
  • 500 gr bringa (eller kör bara högrev)
  • 6 gula lökar
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vinäger
  • 2 dl olja
  • Smör
  • Tryffelsalt eller tryffelolja för smaksättning
  • 2 silverlökar
  • Valfri mängd isbergssallad
  • Smörgåsgurka eller liknande
  • 8 skivor cheddarost
  • 8 briochebröd eller potato buns
  • 16 skivor bacon

Så här gör du:

  1. Skiva löken och stek tillsammans med rikligt med smör på medelvärme i 20 minuter. Addera en nypa salt och en nypa socker (eller honung) och fortsätt stek tills gyllene. Spara till senare.
  2. Gör din egen majonnäs eller köp en kvalitativ färdig i butik. Tillsätt tryffelsalt eller tryffelolja i majonnäsen och smaka av tills du är nöjd.
  3. Hacka och skär upp sallad och silverlök.
  4. Grilla eller stek dina hamburgare och bestäm själv vilken stekgrad du vill ha. Glöm inte att lägga på osten så att den får smälta. Grilla bröden hastigt.
  5. Montera dina hamburgare efter behag och njut!