Skaldjursmiddag - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Skaldjursmiddag

Havskräftor, räkor, citron- och vitlöksmajo, hembakad baguette och vitlöksbröd och ett härligt glas vit Bourgogne. Det behöver inte vara krångligare än så.

Beställ vinet till maten:

Brocard Bourgogne Chardonnay

149:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 3-4 havskräftor per person
  • 1 näve räkor per person
  • Citron
  • Baguette
  • Majonnäs
  • Vitlök

Så här gör du:

  1. Portionera upp skaldjur direkt på tallriken eller lägg upp allt på ett fat, garnera med citronskivor och dill.
  2. Skiva eller bryt baguetten. Servera antingen med smör vid sidan om eller rosta i ugn med smör och färsk vitlök.
  3. Majonnäsen är pricken över i:et. Gör en vanlig majonnäs och tillsätt citronsaft, citronskal och en nypa pressad vitlök, smaka av med salt!