Skaldjursmiddag med klassiska tillbehör - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Skaldjursmiddag med klassiska tillbehör

Härliga havskräftor, räkor, citron- och vitlöksmajo, hembakad baguette och vitlöksbröd. Det behöver inte vara krångligare än så!

Beställ vinet till maten:

André Clouet Silver Brut Nature

409:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 3-4 havskräftor per person
  • 1 näve räkor per person
  • Citron
  • Baguette
  • Majonnäs
  • Vitlök

Så här gör du:

  1. Portionera upp skaldjuren direkt på tallrikarna eller lägg upp allt på ett stort fat, garnera med citronskivor och dill.
  2. Skiva eller bryt baguetten. Servera antingen med smör vid sidan om eller rosta i ugn med smör och färsk vitlök.
  3. Majonnäsen är pricken över i:et. Gör en vanlig majonnäs och tillsätt citronsaft, citronskal och en nypa pressad vitlök, smaka av med salt!