Skaldjurspasta med räkor - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Skaldjurspasta med räkor

Snabb vardagspasta med lyxiga MSC-märkta jätteräkor.

Beställ vinet till maten:

Laroche Bourgogne Réserve

139:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 6-8 st jätteräkor
  • 1 st lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 stjälk stjälkselleri
  • 10-12 fina körsbärstomater
  • 1 liten röd chili
  • 1 kruka persilja
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl pastavatten
  • Valfri pasta till två personer

Så här gör du:

  1. Skala räkorna om det behövs. Stek räkorna i olivolja på hög värme i 1-2 min på varje sida. Ta upp räkorna (spara oljan) och lägg åt sidan till servering.
  2. Koka valfri pasta medan du gör såsen.
  3. Tillsätt hackad vitlök, lök, selleri och chili i pannan med oljan du sparat och låt löken svetta några minuter. Tillsätt därefter tomaterna som du delat på mitten. Stek allt på medelvärme ytterligare några minuter. Tillsätt vitt vin och pastavatten och låt sjuda 5-10 min. Smaka av med salt. När såsen är klar delar du räkorna på hälften och lägger i såsen. Låt vila till servering.
  4. Blanda pastan med såsen och tillsätt hackad persilja.