Skaldjurspasta med stora räkor - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Skaldjurspasta med stora räkor

Snabb och smakrik vardagspasta med lyxiga MSC-märkta jätteräkor!

Beställ vinet till maten:

Brocard Bourgogne Chardonnay

145:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 12-16 st jätteräkor
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 stjälkselleri
  • ca 500 g fina körsbärstomater
  • 1 liten röd chili
  • 1 kruka persilja
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl pastavatten
  • Valfri pasta till fyra personer

Så här gör du:

  1. Skala räkorna om det behövs. Stek räkorna i olivolja på hög värme, 1-2 min på varje sida. Ta upp räkorna (spara oljan) och lägg åt sidan till servering.
  2. Koka valfri pasta medan du gör såsen.
  3. Tillsätt hackad vitlök, lök, selleri och chili i pannan med oljan du sparat och låt allting svetta några minuter. Tillsätt därefter tomaterna som du delat på mitten. Stek allt på medelvärme ytterligare några minuter. Tillsätt vitt vin och pastavatten och låt sjuda 5-10 min. Smaka av med salt. Precis innan servering delar du räkorna på hälften och lägger i såsen.
  4. Blanda pastan med såsen och tillsätt hackad persilja.