Lägg upp en hög med durumvetemjöl på en ren yta och gör en grop i mitten.
Knäck ägg direkt i gropen, addera olivolja och börja arbeta ihop till en deg. Det krävs att du knådar väl, i minst 10 min. Om degen känns torr kan du tillsätta några droppar vatten. När degen är fin och jämn, plasta in den och låt vila svalt i minst 1h.
Finhacka svamp och lök och stek i en klick smör. Var försiktigt så att du inte bränner löken.
Lägg svamp och lökblandningen i en bunke och låt svalna. Tillsätt sedan ricottan och mixa med en stavmixer. Smaka av med lite salt och svartpeppar.
Ta en del av degen och kavla ut på ett lätt mjölat bakbord. Vänd den flera gånger och säkerställ att den går att lossa från bakbordet. Fortsätt kavla tills den blir lövtunn.
Klicka ut svamp och ricottafyllningen med minst 2 cm mellanrum på halva ytan av den utkavlade degen. Pensla med vatten mellan fyllningen och vik över den andra halvan av degen. Tryck till mellan fyllningarna och stansa ut raviolin med ett runt föremål, varför inte ett upp och nedvänt snapsglas?
Koka raviolin i saltat vatten, beroende på tjocklek kan det ta mellan 5-10 minuter.
Bryn rosmarin och marconamandel i riktigt med smör.
Lägg upp raviolin, toppa med det brynta rosmarinsmöret, mandlar och snåla inte med riven peccorino!