Skogssvampravioli med brynt smör, marconamandel och rosmarin - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Skogssvampravioli med brynt smör, marconamandel och rosmarin

Beställ vinet till maten:

Masi Costasera Amarone Magnum

699:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 5 dl durumvete
  • 4 st ägg
  • 1 msk olivolja
  • 8 stora skogschampinjoner
  • 2 schalottenlök
  • 4 msk ricotta
  • 1 citron
  • 300 gr smör
  • 1 kruka rosmarin
  • 1 dl marconamandel
  • Peccorino

Så här gör du:

  1. Lägg durumvetemjöl på en ren yta och gör ett hål i mitten.
  2. Knäck ägg direkt i hålet, addera olivolja och börja arbeta ihop till en deg. Det krävs att du knådar och om degen känns torr kan du tillsätta några droppar vatten. När degen är fin och jämn, plasta in den och låt vila svalt i minst 1h.
  3. Finhacka svamp och lök och stek i en klick smör. Var försiktigt så att du inte bränner löken.
  4. Lägg svamp och lökblandningen i en bunken och låt svalna. Tillsätt sedan ricottan och mixa med en stavmixer. Smaka av med lite salt och peppar.
  5. Ta en del av degen och kavla ut den på ett lätt mjölat bakbord. Vänd den flera gånger och kavla så att du vet att den går att lossa från bakbordet. Fortsätt kavla så att den blir lövtunn.
  6. Klicka ut svamp och ricottafyllningen med minst 2 cm mellanrum på halva ytan av den utkavlade degen. Pensla med vatten mellan fyllningen och vik över den andra halvan av degen. Tryck till mellan fyllningarna och stansa antingen ut med ett runt föremål, varför inte ett upp och nedvänt snapsglas?
  7. Koka raviolin i saltat vatten, beroende på tjocklek kan det ta mellan 5-10 minuter.
  8. Bryn rosmarin och marconamandel i riktigt med smör.
  9. Lägg upp raviolin, toppa med det brynta smöret och snåla inte med riven peccorino!