Hasselbackspotatis toppad med lyxig löjrom och smetana - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Hasselbackspotatis toppad med lyxig löjrom och smetana

Denna älskade potatis, ofta ett tillbehör i andra sammanhang, får här spela huvudrollen. Ett mycket trevligt tilltugg!

Beställ vinet till maten:

Gremillet Cuvée Prestige Brut

449:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 6 st små färskpotatisar eller delikatesspotatisar
  • 2 msk löjrom
  • 1-2 msk smetana
  • Dill
  • Olja till fritering (rapsolja, solrosolja, frityrolja eller liknande)

Så här gör du:

  1. Skär så tunna skåror du kan i potatisen (skär inte helt igenom). Lägg potatisen i saltat iskallt vatten i ca 1 timme för att dra ur stärkelsen. Låt potatisarna torka i en handduk så att de blir helt torra.
  2. Fritera potatisen på 120-130°C i ca 30-40 min eller tills de är helt gyllene. Låt potatisen svalna och rinna av på hushållspapper.
  3. Toppa med smetana, löjrom och dill innan servering!