Små lyxiga hasselbackspotatis med löjrom och smetana - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Små lyxiga hasselbackspotatis med löjrom och smetana

Beställ vinet till maten:

Gremillet Cuvée Prestige Brut

389:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 2 msk löjrom
  • 6 st små färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 1-2 msk smetana
  • Dill
  • Olja till fritering (rapsolja, solrosolja, frityrolja eller liknande)

Så här gör du:

  1. Skär potatisen så tunt du kan så det blir som en hasselbackpotatis. Lägg potatisen i saltat iskallt vatten i ca 1 timme för att dra ur stärkelserna. Låt potatisarna torka i en handduk så de blir helt torra.
  2. Fritera potatisen på 120-130C i ca 30-40 min eller tills de är helt gyllene. Låt potatisen svalna och rinna av lite på papper.
  3. Toppa med smetana, löjrom och dill.