Sotad lax med brynt sojasmör och asiatiska smaker - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Sotad lax med brynt sojasmör och asiatiska smaker

En fräsch rätt som serveras med pak choi, brynt smör och jordnötter

Beställ vinet till maten:

Privat: Franschhoek Cellar Reserve Chardonnay

109:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 4 st portionsbitar lax med skinn
  • 4 st pak choi
  • 50 g smör
  • 2 msk Kikkomansoja eller liknande
  • ½ riven vitlöksklyfta
  • 1,5 dl saltade jordnötter
  • 1 kruka koriander
  • Neutral olja

Så här gör du:

  1. Stek fisken med skinnsidan nedåt i neutral olja tills den fått ordentlig färg. Lägg därefter på en plåt kör klart i ugnen till ca 50 grader innertemp
  2. Dela upp pak choi i halvor och koka upp i lättsaltat vatten. Lägg dem därefter i kallt vatten. Badda med hushållspapper och stek snabbt med hög värme på torr panna
  3. Bryn smör och låt svalna, tillsätt soja och soja, blanda till jämn konsistens
  4. Lägg upp rätten och toppa rätten med hackade jordnötter och koriander