Bryn smöret och häll av merparten förutom det brynta i botten av kastrullen. Addera vispgrädden och låt det koka upp. Ta bort kastrullen från värmen och knäck i ett helt ägg. Mixa med en stavmixer och häll försiktigt i neutral olja tills du uppnått en tjock och silkeslen textur på krämen. Salta och kläm i lite citronsaft och rivet citronskal.
Kläm ur resten av citronsaften och lägg i tunt hyvlad fänkål och låt stå i 20–30 minuter.
Mixa brödet till smulor och lägg de i en panna med rikligt med smör. Stek tills gyllene och pressa i en klyfta vitlök och finhackad dill. Stek i ytterligare 5 minuter och häll av allt på papper där det får torka.
Stek musslorna i olja på hög värme och addera en klick smör. 1–3 minuter på varje sida beroende på hur varm plattan är sam hur välstekt du gillar dina pilgrimsmusslor.
Lägg upp allt i ett tomt musselskal eller på en tallrik och toppa med lite färsk körvel. Servera till en flaska bubbel och den festliga förrätten är ett faktum!