Bryn smöret och häll av merparten förutom det brynta i botten av kastrullen. Addera vispgrädden och låt koka upp. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna lite. Knäck i ett helt ägg. Mixa med stavmixer och häll försiktigt i neutral olja tills du uppnått en tjock och silkeslen textur på krämen. Smaka av med salt, lite citronsaft och rivet citronskal.
Kläm ur resten av citronsaften i en skål och lägg i tunt hyvlad fänkål. Låt stå i 20–30 minuter.
Mixa brödet till smulor och stek i rikligt med smör tills gyllene. Addera en pressad vitlöksklyfta samt finhackad dill. Stek i ytterligare 5 minuter och häll sedan av på hushållspapper för att torka.
Stek musslorna i olja på hög värme och addera en klick smör. 1–2 minuter på varje sida beroende på hur varm plattan är sam hur välstekt du gillar dina pilgrimsmusslor.
Lägg upp allt i ett tomt musselskal eller på en tallrik och toppa med lite färsk körvel. Servera tillsammans med bubbel och den festliga förrätten är ett faktum!