Toast med rödräka och limemajonnäs - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Toast med rödräka och limemajonnäs

En ljuvlig liten rätt som är väldigt enkel att laga och otroligt smakrik. Den friska limemajonnäsen och den saftiga räkan passar utmärkt till ett elegant glas bubbel. Perfekt att servera som tilltugg under sommarens mingel eller som förrätt innan middagen!

Beställ vinet till maten:

Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut

120:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 2 st toastbröd
  • 4 st stora rödräkor eller havskräftor
  • 1 ägg
  • 1 msk dijon
  • 2 st lime
  • 2,5 dl neutral olja
  • 1 påse spenat
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 klick smör

Så här gör du:

  1. Knäck ägget i en behållare för stavmixer och addera dijonsenap, zest från två lime och juice från en lime. Mixa så att allt blandas och addera sedan olja i en strid ström medan du mixar. När såsen gått ihop till en majonnäs smakar du av med salt och eventuellt lite mer limejuice. Låt stå i kylen till servering, gärna någon timme innan.
  2. Skala räkorna och ta bort tarmen längs ryggen. Låt räkorna stå i kylen till servering.
  3. Lägg en klick smör i en panna och stek spenaten tills den blivit mjuk. Tillsätt riven vitlök och svetta någon minut. Smaka av med salt. Spara till servering.
  4. Skär av kanterna på toastbrödet och dela på mitten. Stek i smör tills brödet fått fin yta på båda sidor. Låt ligga på hushållspapper medan du steker räkorna.
  5. Stek räkorna i smör tills de är klara, ca 40 sekunder till en minut per sida. Salta.
  6. Lägg majonnäsen på toasten och toppa med lite spenat och räka. Servera direkt.