Tonfisktartar med avokado - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Tonfisktartar med avokado

Tonfisktartar med avokado, vårlök, koriander, päron, gari, sesam- och soyamajonnäs samt friterade glasnudlar med chili. Perfekt som förrätt eller tilltugg – fullpackad med härliga smaker och texturer!

Beställ vinet till maten:

Pierre Péters Cuvée de Réserve

489:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • Färsk tonfisk (alternativt salmalax om du föredrar det)
  • Neutral olja
  • Glasnudlar
  • Chilipulver
  • Vårlök
  • Avokado
  • Päron
  • Gari
  • Koriander
  • Limejuice
  • Japansk soja
  • Sesamfrön
  • Sesamolja
  • Majonnäs

Så här gör du:

  1. Häll olja i en kastrull eller stekpanna. Fritera glasnudlar i några sekunder på cirka 150-170°C. Krydda nudlarna med chilipulver.
  2. Blanda tärnad tonfisk med hackad vårlök, avokado, päron, gari, koriander, limejuice, japansk soja och sesamfrön.
  3. Slå en egen majonnäs (färdigköpt fungerar också utmärkt). Addera japansk soja och sesamolja. Smaka av med salt.
  4. Lägg upp allt på en tallrik och hugg in! Om du inte hittar färsk tonfisk eller vill byta ut den kan du använda salmalax istället.