Tonkatsu - japansk schnitzel med krispig kålsallad - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Tonkatsu – japansk schnitzel med krispig kålsallad

En rätt som bjuder på både härliga texturer och spännande smaker. Enkelt och otroligt gott!

Beställ vinet till maten:

YOKO Pinot Noir

129:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 4 skivor skinkinnanlår, à 150 gr
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg, uppvispade (stora)
  • 3 dl pankoströbröd
  • Salt
  • 1/2 spetskål
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 dl ketchup
  • 2,5 msk worcestershiresås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • Smör och neutral rapsolja till stekning

Så här gör du:

  1. Banka skivorna med skinkinnanlår tunna, ca 5 mm. Salta och vänd i mjöl, sedan ägg och till sist pankoströbröd. Låt gärna ligga på ett galler några minuter efter panering.
  2. Blanda ketchup, Worcestershiresås, soja och honung, smaka av med salt och ställ åt sidan.
  3. Hyvla kålen tunt med till exempel en osthyvel. Lägg i iskallt vatten så att den blir riktigt krispig, minst 15-20 minuter. Låt sedan droppa av väl i durkslag.
  4. Hetta upp en stekpanna och addera rikligt med smör och olja. Stek schnitzeln på medelvärme i ca 3-4 minuter på vardera sida, tills den fått fin färg. Servera genast.
  5. Skär upp schnitzeln i skivor och servera med tonkatsusås, dijonsenap, kålsallad och varför inte lite ris om du vill göra rätten mer matig!