Torsk Grenoble med rödbetor, kapris och friterad persilja - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Torsk Grenoble med rödbetor, kapris och friterad persilja

Beställ vinet till maten:

Dominio Alto Reserva

99:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 4 stora torskfiléer (gärna med skinnet kvar)
  • 4 msk vetemjöl
  • 10-14 delikatesspotatisar
  • 2 dl liten kapris
  • 2 dl cocktailkapris
  • 4 st rödbetor
  • 1 kruka persilja
  • Smör

Så här gör du:

  1. Koka rödbetorna mjuka. Kyl ner i kallt vatten och dra av skalet.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Krama vätskan ur kaprisen och tärna de kokta rödbetorna.
  4. Häll lite olja i stekpannan och stek persiljan tills den fått färg. Låt rinna av på hushållspapper. Stek kapris och rödbetor i några minuter. Tillsätt en rejäl klick smör (ca 100gr) och låt den smälta ner och bli lite nötig i färgen.
  5. Salta torsken på båda sidor och vänd i mjöl. Häll lite olja i stekpannan. Stek torsken (med skinnsidan nedåt) på hög värme i några minuter. Sänk värmen och tillsätt en rejäl klick smör. Ös fisken tills den nästan faller isär eller tills den når en innertemperatur på 48-50°C.
  6. Lägg fisken på ett fat och toppa med rödbetor, kapris, persilja och brynt smör.