Torsk Grenoble med rödbetor, kapris och friterad persilja - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Torsk Grenoble med rödbetor, kapris och friterad persilja

Det är inte mycket som slår en perfekt stekt torsk med klassiska tillbehör och friterad persilja som kronan på verket!

Beställ vinet till maten:

Dominio Alto Reserva

99:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 4 stora torskfiléer (gärna med skinnet kvar)
  • 4 msk vetemjöl
  • 10-14 delikatesspotatisar
  • 2 dl liten kapris
  • 2 dl cocktailkapris
  • 4 st rödbetor
  • 1 kruka persilja
  • Smör

Så här gör du:

  1. Koka rödbetorna mjuka. Kyl ner i kallt vatten och dra av skalet.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Krama vätskan ur kaprisen och tärna de kokta rödbetorna.
  4. Häll lite olja i stekpannan och stek persiljan tills den fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Stek kapris och rödbetor i några minuter. Tillsätt en rejäl klick smör (ca 100 gr). Låt smöret smälta ner och bli lite nötigt i färgen.
  5. Salta torsken på båda sidor och vänd i mjöl. Häll lite olja i stekpannan. Stek torsken (med skinnsidan nedåt) på hög värme i några minuter. Sänk värmen och tillsätt en rejäl klick smör. Ös fisken tills den nästan faller isär eller tills den når en innertemperatur på 48-50°C.
  6. Lägg fisken på ett fat och toppa med rödbetor, kapris, persilja och brynt smör.