Underbart god och het pappardelle! - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Underbart god och het pappardelle!

För er som inte testat Nduja så har ni har verkligen missat något. En het, bredbar korv med mycket chili och smak. När man steker den i pannan smälter den och ger tomatsåsen en fantastiskt fin hetta och karaktär. Den heta korven tillsammans med mild och gräddig stracciatella, söta fikon och örtiga brödsmulor är en underbar smakkombination!

Beställ vinet till maten:

Charisma Trebbiano d’Abruzzo

129:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 400 gr pappardellepasta
  • 2 burkar San Marzano tomater (eller liknande).
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stjälkselleri
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • Ca 50–80 gr Nduja (om du inte hittar detta i butik går det också bra med färsk salsiccia utan skinn)
  • Ca 100 gr stracciatella eller 2 st buffelmozzarella
  • 4 skivor toast
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka rosmarin
  • 1 kruka persilja
  • 2 st färska fikon
  • Smör att steka i

Så här gör du:

  1. Lägg en stor klick nduja i en stekpanna och låt steka i några minuter. Addera hackad lök, vitlök och selleri och stek i ytterligare några minuter. Häll på vitt vin, vatten och San Marzanotomater. Låt sjuda i 20–30 minuter. Addera de färska örterna.
  2. Mixa brödet till smulor och stek i rikligt med smör tills gyllene. När 3 minuter återstår adderar du hackad persilja och salt.
  3. Koka valfri pasta, i detta fall pappardelle, häll av och blanda ner i såsen. Toppa med färska fikon, stracciatella (eller buffelmozzarella), brödsmulor och det sista av örterna. Helt underbart!