149
KRONOR
”Chabliskungen som annars håller sig till ståltank gör en fatjäst chardonnay med den äran. Krispig, fräsch och rätt maffig, med bra balans.”
Allt om Vin
Vinhuset Brocard som oftast förknippas med ståltanksjäst Chablis har här gjort en riktigt fin vit Bourgogne som delvis fått jäsa på ekfat. Resultatet är ett vin som kombinerar fin mineralitet med härliga rostade toner och en kraftigare fatlagrad textur. Doften är fruktig med inslag av citrus, äpple, apelsinskal och rostade toner. I munnen är vinet friskt med nyanser av citrus- och äppeltonerna från doften och en härligt krämig avslutning som en följd av fatlagringen. Ett vin som har en sådan här sällsynt charmig balans mellan friskhet och klassik fatlagrad krämighet passar väldigt bra till veckans smakrika torskrätt .
Kött, pommes, fräsch sallad och en klick hemslagen bearnaisesås – det är inte mycket...
Till recept