89
KRONOR
Ecoltura Ripasso görs på mestadels Corvina-druvor från de bästa vingårdslägena i Valpolicella. Druvorna pressas varsamt och får sedan jäsa två gånger. Den första görs på klassiskt vis och därefter får vinet jäsa en andra gång med pressrester från framställningen av Amarone-viner. Resultatet är ett vin med härlig intensitet och kraft. Tack vare en tids ekfatslagring bjuds vi på ett djupt, generöst och smakrikt vin med utmärkt balans som levererar de klassiska smaker som förväntas av en ripasso. I kombination med den låga restsötman passar vinet bra till både kraftiga maträtter men även lagrade hårdostar. Det är också en utmärkt partner till alla former av pasta eller varför inte en kantarell-risotto? Drick vinet källarsvalt nu eller låt det lagras ytterligare några år, om du klarar av att hålla fingrarna i styr! Sveriges just nu bäst prisade Ripasso finns än så länge inte i Systembolagshyllan utan kan beställas utan extra kostnad till valfri butik.
Hastigt grillad oxfilé, bearnaisekräm, potatiskrisp, semitorkade tomater och schalottenlöktillsammans med picklad lök och färsk...
Till recept