
”Carbonara” med en twist!
Bacon, lök, vitlök, stekta kantareller, gräslök och parmesan tillsammans med andra godsaker trängs i denna variant på Spagetti Carbonara. Perfekt rätt att dela på!
Ingredienser för 4 personer:
- Valfri pasta i mängd efter eget tycke
- 200-300 gram bacon eller pancetta
- 4 nävar kantareller
- 20 gram smör
- 1 stor gullök
- 1 klyfta vitlök
- 6 äggulor
- 2 dl riven parmesan
- Salt efter eget tycke
- Svartpeppar efter eget tycke
- 1 kruka gräslök
- 1,5-2 dl saltat pastavatten
Beställ vinet till maten här:
Så här gör du:
- Stek bacon tills det blivit gyllene. Lägg undan och spara till senare. Addera kantarellerna och en smörklick till baconfettet och stek tills även dessa fått fin gyllene färg. Häll i hackad lök och vitlök och stek tills dessa blivit mjuka och glansiga.
- Blanda äggulor med en massa parmesan och svartpeppar. Häll i pastan i mixen med bacon, kantareller, lök och vitlöken. Häll i ägg- och parmesansmeten. Addera lite pastavatten och rör om till en krämig konsistens.
Häll allt på ett fat och toppa med fler kantareller, mer parmesan och gräslök!
Smaklig spis