”Carbonara” med en twist

”Carbonara” med en twist!

Bacon, lök, vitlök, stekta kantareller, gräslök och parmesan tillsammans med andra godsaker trängs i denna variant på Spagetti Carbonara. Perfekt rätt att dela på!

Ingredienser för 4 personer:

  • Valfri pasta i mängd efter eget tycke
  • 200-300 gram bacon eller pancetta
  • 4 nävar kantareller
  • 20 gram smör
  • 1 stor gullök
  • 1 klyfta vitlök
  • 6 äggulor
  • 2 dl riven parmesan
  • Salt efter eget tycke
  • Svartpeppar efter eget tycke
  • 1 kruka gräslök
  • 1,5-2 dl saltat pastavatten

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

  • Stek bacon tills det blivit gyllene. Lägg undan och spara till senare. Addera kantarellerna och en smörklick till baconfettet och stek tills även dessa fått fin gyllene färg. Häll i hackad lök och vitlök och stek tills dessa blivit mjuka och glansiga.
  • Blanda äggulor med en massa parmesan och svartpeppar. Häll i pastan i mixen med bacon, kantareller, lök och vitlöken. Häll i ägg- och parmesansmeten. Addera lite pastavatten och rör om till en krämig konsistens.

Häll allt på ett fat och toppa med fler kantareller, mer parmesan och gräslök!

Smaklig spis