”Carbonara” med en twist! - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

”Carbonara” med en twist!

Här har vi en härlig variant på klassiska Spagetti Carbonara, helt perfekt att dela på!

Beställ vinet till maten:

Casteloro Amarone

199:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • Valfri pasta i mängd efter eget tycke
  • 200-300 gram bacon eller pancetta
  • 4 nävar kantareller
  • 20 gram smör
  • 1 stor gullök
  • 1 klyfta vitlök
  • 6 äggulor
  • 2 dl riven parmesan
  • Salt och peppar efter eget tycke
  • 1 kruka gräslök
  • 1,5-2 dl saltat pastavatten

Så här gör du:

  1. Stek bacon tills det blivit gyllene. Lägg undan och spara till senare. Addera kantarellerna och en smörklick till baconfettet och stek tills även dessa fått fin gyllene färg. Häll i hackad lök och vitlök och stek tills dessa blivit mjuka och glansiga.
  2. Blanda äggulor med en massa parmesan och svartpeppar. Häll i pastan i mixen med bacon, kantareller, lök och vitlöken. Häll i ägg- och parmesansmeten. Addera lite pastavatten och rör om till en krämig konsistens.
  3. Häll allt på ett fat och toppa med fler kantareller, mer parmesan och gräslök!