199
KRONOR
Casteloro Amarone della Valpolicella är ett fint exempel på ett vin med den karaktäristiska smaken och intensiteten från de torkade druvorna. Vinet har en frisk syra, välintegrerade ekfatstoner och inslag av mörka körsbär, kaffe, vanilj och torkad frukt. Fylligheten i vinet gör det lagringsbart samtidigt som balansen gör att det kan njutas redan nu. Casteloro Amarone rekommenderar vi tillsammans med Swedishfoodies grymma toasts. Viktigt är att äta något som kan hantera all smak och intensitet i vinet. Casteloro Amarone är gjort på druvorna Corvina, Corvinone och Rondinella som torkats i 3 månader efter skörd för att uppnå optimal kraft och smak. Sedan år 2003 innehar Amarone della Valpolicella den högsta kvalitetsklassen av italienska viner, DOCG.
Oxfilé tournedos med rödvinssås, rostad vitlöks- och potatispuré, bränd bräserad...
Till recept