Anklevertoast med tomatmarmelad, hasselnöt och krasse
Denna minitoast med anklever, tomatmarmelad, hasselnöt och krasse är vansinnigt god. Kombinationen av smörstekt bröd, fet anklever och söt marmelad är något utöver det vanliga!
Skär ner tomaterna i mindre bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt citronjuice från en halv citron och vatten och låt sjuda i 25 min. Tillsätt syltsocker och koka i 10-15 min. Låt marmeladen svalna helt och ställ sedan in i kylen.
Rosta hasselnötterna i panna tills de fått lite färg
Skär bort kanterna från brödet och skär i ungefär samma storlek som anklevern. Stek brödet i mycket smör tills det är gyllene och krispigt.
Ta fram anklevern 30 min innan servering. Lägg en skiva på toasten och toppa med marmelad, hasselnötter och krasse.
Servera som tilltugg till fördrinken eller som förrätt innan middagen.