Bifftataki med soja, sesam och krossade jordnötter - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Bifftataki med soja, sesam och krossade jordnötter

En otroligt god asieninspirerad rätt som passar både till förrätt och varmrätt. 

Beställ vinet till maten:

Araldica Barolo Flori

159:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 200 gram biff utan kappa
  • 2 dl kikkomansoja
  • 1,5 msk socker
  • 2 msk sesamolja
  • 1,5 cm riven ingefära
  • ½ riven vitlök
  • ½ lime (juicen)
  • 3 cm tunt skivad röd chili
  • 1 knippe salladslök
  • 1 dl saltade jordnötter
  • 1 kruka koriander

Så här gör du:

  1. Blanda soja, sesamolja, socker, ingefära, chili, vitlök och juice från en halv lime. Rör till sockret löser upp sig. Låt stå minst 30 minuter.
  2. Ta ut biffen från kylen 1 timme innan så att den är rumstempererad. Stek hel på hög värme i olja i cirka 1 minut på varje sida. Ta upp och låt svalna. Skär tunna skivor av köttet.
  3. Hacka/krossa jordnötter, koriander och salladslök.
  4. Lägg köttet på en tallrik, häll på sojasåsen och låt dra i cirka 5 minuter. Toppa med jordnötter, koriander, chili och salladslök.