Bifftataki med soja, sesam och krossade jordnötter - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Bifftataki med soja, sesam och krossade jordnötter

En otroligt god asieninspirerad rätt med massa härliga smaker. Passar både som förrätt eller varmrätt! 

Beställ vinet till maten:

:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 200 gram biff utan kappa
  • 2 dl kikkomansoja
  • 1,5 msk socker
  • 2 msk sesamolja
  • 1,5 cm riven ingefära
  • ½ riven vitlök
  • ½ lime (juice)
  • 3 cm tunt skivad röd chili
  • 1 knippe salladslök
  • 1 dl saltade jordnötter
  • 1 kruka koriander

Så här gör du:

  1. Blanda soja, sesamolja, socker, ingefära, chili, vitlök och juicen från en halv lime. Rör tills sockret löst upp sig. Låt stå minst 30 minuter.
  2. Ta ut biffen från kylen en timme innan tillagning så att den är rumstempererad. Helstek i olja på hög värme, cirka 1 minut på varje sida. Ta upp och låt svalna. Skär sedan tunna skivor av köttet.
  3. Hacka/krossa jordnötter, koriander och salladslök.
  4. Lägg köttet på en tallrik, häll på sojasåsen och låt dra i cirka 5 minuter. Toppa med jordnötter, koriander, chili och salladslök!