Blomkålssoppa med blekselleri och chorizo - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Blomkålssoppa med blekselleri och chorizo

Blomkålssoppa tillsammans med kryddig chorizokorv och smaskiga ost-toast! 

Beställ vinet till maten:

Castelveder Franciacorta Brut

259:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 400 g blomkålsbuketter
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk färskpressad citron
  • 8 små chorizokorvar
  • 1 stjälk blekselleri, tunt skivad på längden
  • 2 msk grovt hackad dill
  • Salt

Så här gör du:

  1. Fräs blomkål, lök och vitlök i smör i ett par minuter utan att de får färg.
  2. Slå på vin, buljong och grädde och låt koka tills blomkålen är mjuk.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av soppan med salt och peppar.
  4. Stek korvbitarna gyllene och knapriga. Skär i skivor och blanda med selleri.
  5. Fördela i djupa tallrikar, häll på den varma soppan, garnera gärna med dill.