Blomkålssoppa med blekselleri och chorizo - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Blomkålssoppa med blekselleri och chorizo

En värmande, kryddig och smakrik soppa serverad tillsammans med en frasig toast! 

Beställ vinet till maten:

Castelveder Franciacorta Brut

259:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 400 g blomkålsbuketter
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk färskpressad citron
  • 8 små chorizokorvar
  • 1 stjälk blekselleri, tunt skivad på längden
  • 2 msk grovt hackad dill
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ditt val av bröd och ost

Så här gör du:

  1. Fräs blomkål, lök och vitlök i smör i ett par minuter utan att de får färg.
  2. Slå på vin, buljong och grädde och låt koka tills blomkålen är mjuk.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med citron, salt och svartpeppar.
  4. Stek chorizon gyllene och knapriga. Skär i korven i skivor och blanda med den tunt skivade sellerin.
  5. Fördela chorizo och selleri i djupa tallrikar, häll på den varma soppan och garnera med dill
  6. Servera tillsammans med toast som grillats i ugnen!