Boeuf Bourguignon med potatispuré och ett glas rött!
Denna älskade klassiker är inte komplicerad att laga – förbered allt och låt sedan spisen göra jobbet. Ju längre den får puttra ju mustigare blir den! En god och värmande rätt att i njuta av i höstmörkret.
Beställ vinet till maten:
Chateau Ste Michelle Cold Creek Cabernet Sauvignon
Skär rökt sidfläsk i kuber om 1x1cm. Stek i en panna tills fläsket blivit gyllene och krispigt. Flytta över sidfläsket till en större panna och låt det smälta fettet vara kvar i pannan.
Skär köttet i kuber om 2x2cm. Stek i pannan med det smälta fettet till dess att köttet fått ordentligt med färg. Flytta över köttet till den större pannan när du känner dig klar.
I den tomma stekpannan adderar du nu en klick smör och steker sedan svampen och hackad lök tillsammans i några minuter. Flytta över svamp och lök till den större pannan.
Addera mjöl i pannan med kött, lök och svamp och blanda. I med tomatpuré och en massa rött vin, köttbuljong, lagerblad, timjan, rosmarin, hela svartpepparkorn. Kommer du på något annat du tror blir gott så släng i det med! Låt stå och puttra i goda 2 till 4 timmar.
När det återstår 40 minuters puttrande så adderar du stekt pärllök i önskad mängd.
Koka potatis och pressa och addera rejält med smör samt mjölk och rör om.
Lägg upp allt i en djup tallrik och ät med sked! Smaklig spis.