Boeuf Bourguignon med potatispuré - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Boeuf Bourguignon med potatispuré

Denna älskade klassiker är inte komplicerad att laga – förbered allt och låt sedan spisen göra jobbet. Ju längre den får puttra ju mustigare blir den. En god och värmande rätt att njuta av i höstmörkret!

Beställ vinet till maten:

Château Haut-Moulin

139:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • Rökt sidfläsk
  • Högrev
  • Champinjoner
  • Gul lök
  • Mjöl
  • Tomatpuré
  • Rött vin
  • Köttbuljong
  • Lagerblad
  • Timjan
  • Rosmarin
  • Hel svartpeppar
  • Pärllök
  • Potatis
  • Mjölk
  • Smör
  • Salt & Peppar

Så här gör du:

  1. Skär rökt sidfläsk i kuber om 1x1 cm. Stek i en panna tills fläsket blivit gyllene och krispigt. Flytta över sidfläsket till en större gryta och låt det smälta fettet vara kvar i pannan.
  2. Skär köttet i kuber om 2x2 cm. Stek i samma panna tills köttet fått ordentligt med färg. Flytta över köttet till grytan när du känner dig klar.
  3. I den tomma stekpannan adderar du nu en klick smör och steker sedan svampen och hackad lök tillsammans i några minuter. Flytta över svamp och lök till grytan.
  4. Addera mjöl i grytan med kött, lök och svamp och blanda runt. I med tomatpuré och en massa rött vin, köttbuljong, lagerblad, timjan, rosmarin, hela svartpepparkorn. Kommer du på något annat du tror blir gott så släng i det med! Låt stå och puttra i goda 2 till 4 timmar.
  5. När det återstår 40 minuters puttrande adderar du stekt pärllök i önskad mängd.
  6. Koka potatis, pressa och addera rejält med smör samt mjölk och rör om.
  7. Lägg upp allt i en djup tallrik och ät med sked. Smaklig spis!