Denna älskade klassiker är inte komplicerad att laga – förbered allt och låt sedan spisen göra jobbet. Ju längre den får puttra ju mustigare blir den. En god och värmande rätt att njuta av i höstmörkret!
Skär rökt sidfläsk i kuber om 1x1 cm. Stek i en panna tills fläsket blivit gyllene och krispigt. Flytta över sidfläsket till en större gryta och låt det smälta fettet vara kvar i pannan.
Skär köttet i kuber om 2x2 cm. Stek i samma panna tills köttet fått ordentligt med färg. Flytta över köttet till grytan när du känner dig klar.
I den tomma stekpannan adderar du nu en klick smör och steker sedan svampen och hackad lök tillsammans i några minuter. Flytta över svamp och lök till grytan.
Addera mjöl i grytan med kött, lök och svamp och blanda runt. I med tomatpuré och en massa rött vin, köttbuljong, lagerblad, timjan, rosmarin, hela svartpepparkorn. Kommer du på något annat du tror blir gott så släng i det med! Låt stå och puttra i goda 2 till 4 timmar.
När det återstår 40 minuters puttrande adderar du stekt pärllök i önskad mängd.
Koka potatis, pressa och addera rejält med smör samt mjölk och rör om.
Lägg upp allt i en djup tallrik och ät med sked. Smaklig spis!