Bookmaker Toast - en riktig klassiker - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Bookmaker Toast – en riktig klassiker

En härlig macka med grillad biff, pepparrot, tomat och äggula. Denna rätt kan serveras såväl till vardags som till fest!

Beställ vinet till maten:

Abbotts & Delaunay Métayage Pinot Noir

139:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 4 skivor biff (ca 150 gr styck)
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 4 st romansalladsblad
  • 2 st rödlök
  • 2 kvisttomater eller 16 st körsbärstomater
  • 2 dl majonnäs
  • 4 msk grov skånsk senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 10 cm färsk pepparrot
  • 4 st äggulor

Så här gör du:

  1. Stek brödet i olja på båda sidor. Salta lite på ovansidan och lägg på papper för att torka till servering.
  2. Blanda majonnäs med skånsk senap och dijon. Smaka av med salt.
  3. Riv pepparrot på den finaste delen av rivjärnet. Skär tomaten och rödlöken i skivor.
  4. Grilla köttet till en innertemperatur på ca 54°C, låt vila några minuter innan du skär upp det.
  5. Lägg ett lager senapskräm på mackan, på med salladsblad, tomat och rödlök. Lägg på köttet och toppa med riven pepparrot och en äggula!