Bookmaker Toast - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Bookmaker Toast

En härlig macka med grillad biff, pepparrot, tomat och äggula! Denna rätt serveras med fördel både till vardag och fest.

Beställ vinet till maten:

Abbotts & Delaunay Métayage Pinot Noir

139:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 4 skivor biff (ca 150 gr styck)
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 4 st romansalladsblad
  • 2 st rödlök
  • 2 kvisttomater eller 16 st körsbärstomater
  • 2 dl majonnäs
  • 4 msk grov skånsk senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 10 cm färsk pepparrot
  • 4 st äggulor

Så här gör du:

  1. Stek brödet i olja på båda sidor. Salta lite på ovansidan och lägg på papper för att torka till servering
  2. Blanda majonnäs med skånsk senap och dijon. Smaka av med salt.
  3. Riv pepparrot på finaste delen av rivjärnet. Skär tomaten och rödlöken i skivor.
  4. Grilla köttet till innertemperatur på ca 54C, låt vila innan du skär upp det.
  5. Lägg ett lager senapskräm på mackan, på med salladsblad, tomat och rödlök. Lägg på kött och toppa med riven pepparrot och äggula.