139
KRONOR
Familjen Delaunay är förvisso starkt förknippade med Bourgogne men deras Métayage Pinot Noir kommer från släktens vingård i södra Frankrike. Länge letade man efter lägen med tillräckligt svalt klimat för att kunna odla den känsliga druvan Pinot Noir och till slut fann man den perfekta platsen, på hög höjd utanför den lilla byn Magrie i Languedoc.
Kring de böljande kullarna i Limoux plockas de ekologiska druvorna till detta förträffliga vin. Hälften av vinet får vila på franska ekfat under tio månader för att ge en subtil fatkaraktär som inte är för dominant i relation till den delikata frukten. Omsorg och noggrannhet är ledord i produktionen, detta för att den känsliga Pinot Noir-druvan ska få glänsa med all sin karaktäristiska elegans. Familjens rötter i Bourgogne märks tydligt i Métayage Pinot Noir via toner av solmogna hallon, friska körsbär, lingon och inslag av färska örter. De välintegrerade faten bidrar med mjuka, kryddiga toner som drar åt muskot och sandelträ. Eftersmaken är lång och visar på en komplexitet som kännetecknar en riktigt välgjord Pinot Noir. Med den finstämda smakprofilen passar vinet utmärkt till lätta, eleganta kötträtter skapade med en stor portion kärlek.
Carpaccio på ryggbiff med gruyèrekräm, jordärtskockschips och krossade jordnötter. Allt...
Till recept