Burrata med coppa, körsbärstomater, olivolja, basilika och svartpeppar! - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Burrata med coppa, körsbärstomater, olivolja, basilika och svartpeppar!

Enkelt, eleganta smaker & fantastiskt gott!

Beställ vinet till maten:

Rotari Brut Riserva

139:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • Burrata
  • Coppa (skinka som också finns att köpa i välsorterade matbutiker)
  • Vispgrädde
  • Lag som burratan kommer i
  • Körsbärstomater
  • Basilika
  • Olivolja
  • Svartpeppar
  • Havssalt

Så här gör du:

  1. Det bästa tipset när det är dags att äta burrata är att ta lite av det lag din burrata kommer i och blanda ut det med vispgrädde.
  2. Satsa på lika delar av laget och grädden. Ge det lite värme i en kastrull och låt det koka varsamt i någon minut eller två.
  3. Gör i ordning din burrata tillsammans med den fantastiska skinkan Coppa och körsbärstomater – Glöm inte basilikan och olivoljan! Häll sedan över ett par matskedar av gräddblandningen och avsluta med svartpeppar och en nypa havssalt.
  4. Helt fantastiskt – Ibland är det inte svårare än så här!