Buttermilk Chicken Burger - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Buttermilk Chicken Burger

Njut denna underbara burgare mellan två frasiga briochebröd tillsammans med srirachamajo, kimchi, picklad gurka, silverlök och koriander. En favoritburgare som är här för att stanna, oavsett rådande mattrender. Inte svår att laga utan framgångsfaktorn stavas planering.

Beställ vinet till maten:

Chateau Ste Michelle Chardonnay

119:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 2 dl naturell yoghurt eller filmjölk
  • 1 + 1 msk paprikapulver
  • 1 + 1 tsk salt
  • 1 + 1 msk chilipulver
  • 4-6 kycklinglårfiléer
  • 1,5 dl mjöl
  • 1 msk oregano (torkad)
  • 1 msk lökpulver
  • Olja till fritering
  • Majonnäs
  • 1-2 msk sriracha
  • En halv gurka
  • 1/2 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 burk kimchi
  • 4-6 briochebröd
  • 1 stor silverlök
  • 1 kruka färsk koriander

Så här gör du:

  1. I en plastpåse blandar du naturell yoghurt eller filmjölk med paprikapulver, salt och chilipulver eller de kryddor du själv gillar bäst. Lägg ner kycklinglår och låt vila i minst 24 timmar i kylskåpet.
  2. Blanda mjöl med samma kryddor som i marinaden men addera oregano och lökpulver också. Doppa den kladdiga kycklingen i mjölmixen och sedan fritera i 3 till 5 minuter i 170°C tills gyllene.
  3. Gör en vanlig majonnäs (eller köp en kvalitativ) och blanda ner srirachasås.
  4. Skiva gurka och lägg ner i 1-2-2-lag (ättika, socker, vatten) och låt ligga i en timme.
  5. Gör din egen kimchi eller köp den. Enklast är att handla en i en välsorterad matbutik.
  6. Grilla eller stek briochbrödet och skiva silverlöken.
  7. Sätt samman din alldeles egenlagade Buttermilk Chicken Burger och glöm inte bort koriandern!