Delikatesstoast med dijonnaise, pecorino och ibericoskinka - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Delikatesstoast med dijonnaise, pecorino och ibericoskinka

Denna lyxiga toast är superenkel att göra och otroligt god. Perfekt som förrätt eller som lite matigare tilltugg!

Beställ vinet till maten:

Armatura Brunello di Montalcino

279:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 2 skivor rostbröd
  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk grovkornig dijon (eller vanlig dijon)
  • 2-2,5 dl neutral olja
  • Riven peccorino
  • 4-6 skivor ibericoskinka eller valfri skinka

Så här gör du:

  1. Skär brödet i lagom bitar och stek i smör tills det är gyllene och knaprigt.
  2. Blanda äggulor, senap och vinäger för att göra majonnäs. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning.
  3. Blanda majonnäsen med dijon och smaka eventuellt av med lite salt.
  4. Montera toasten med ett lager dijonnaise, fluffigt riven pecorino och ibericoskinkan som kronan på verket. Smaklig spis!